Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Jajj, de régen nem írtam már. Bocsánat mindenkitől, aki esetleg hiányolt. De egyszerűen vannak napok, amikor nem bírom rávenni magamat. De ez most nem egy olyan nap.

 Ahogy már írtam, az elmúlt hetekben az órák elmaradtak, aminek valójában senki nem örült. Semmi nem adott egy rendszert a napnak, ráadásul a sötét, esős idő is megérkezett. Már-már kezdett a depresszió eluralkodni mindenkin.

 Éppen ezért, amikor levelet kaptunk a Pangaia egyik emberétől, hogy indít egy 3 napos rajzkurzust egy kis gondolkodás után, úgy határoztam, miért ne próbálnám ki magamat. Az eredményeket a képeken láthatjátok. Rájöttem, hogy éppen annyi „tehetségem” van hozzá, mint a gitározáshoz vagy zongorázáshoz…(a futást nem is említve).

 A múlt hétvégém éppen olyan szerencsétlen volt, mint ez. Mármint abból a szempontból értve, hogy mindkét szombaton dolgoznom kellett a Rokkenben. A múlt szombaton ráadásul Haloween party volt, így a szokásosnál is több és őrültebb ember. Nyitva volt a táncrész, a galéria és a kávézó rész is. Szintén láthattok pár ruhatáros képet. Na persze az még csak a kezdet volt. Az összes barátom, ismerősöm ott bulizott én meg adtam nekik a jegyeket és gyűjtöttem a poharakat :S És akkor még nem is említettem, amikor olyan fél 2 körül megszólalt a tűzjelző. De halk volt, így amikor a magukról sem nagyon tudó embereknek vagy az est folyamán összegabalyodó pároknak kezdtem el angolul magyarázni, hogy a maradék energiájukat arra használják, hogy hagyják el az épületet, hát elég furcsán néztek rám. De szerencsémre nem volt gond. Kivéve azt, hogy zárás után a szokásos egy órás pakolás, takarítás… után egy külön beszámolót hallgathattunk, hogy mi a teendő tűz esetén. A poén csupán az volt, hogy a főnök elfelejtett kikapcsolni valami érzékelőt és így a táncparkettre érkező füst (ami direkt van, mert nem tudom miért, de nagyon coool nekik) riasztott. Hulla fáradtan estem haza.

 Az óraátállításnak köszönhetően másnap reggel összefutottam Trinával a konyhában, és megkérdeztem, nem megyünk- e templomba együtt. Ő rendszeresen járt eddig is, mint utólag kiderült. Összeszedtünk magunkat és leszaladtunk. Pont olyan volt, amire számítottam. Mivel református templom ezért semmi cicoma, egyszerűen szép. A mise is különleges volt. Sajnos pont beteg volt a fordító ember, így norvégul hallgattuk végig. Mégis nagy hatással volt rám. 

 Majd délutánom a norvég hétvége szerint folytatódott. Elmentem túrázni. Csodaszép volt, csupán az a gond, hogy már korán sötétedik, így időben kell elindulni, vagy nem szabad sokat tervezni.

 A hét minden különösebb esemény nélkül zajlott. Bár nem voltam különösebben beteg, valami mégis napokig lappangott bennem. Egyik este a csajokkal kebabot készítettünk. Másnap reggel mikor felébredtem nagyon rosszul voltam. Napokig alig bírtam enni. Aztán hétvégén egy újabb adag buli következett. Csütörtök este volt spanyol, német est. Rengeteget nevettünk. Ugyanis a hang elromlott a kivetítéskor, így a srácok rögtönöztek. Szuper jó volt.

Pénteken este a Pangaia rendezett karaoke estet nekünk. Ez kivételesen nem a Rokkenben volt, hanem a Viva Volda nevű helyen.

 Szombaton ismét nagy buli volt, de én ismét dolgoztam.

Vasárnap próbáltam kipihenni az elmúlt napokat és felkészülni lelkileg a rám váró teendőkre.

 

 Hétfőn reggel szorgalmasan indítottam a napom. Reggel elkészítettem a fonetika beadandómat, majd elmentem úszni. Délután 3kor pedig a többiekkel találkoztam a könyvtárba, ahol megbeszéltük a keddi előadásunkat. 3-an kellett az egészségügy témát közösen feldolgoznunk és előadnunk. Végre hasznosítani tudtam Varga Pista bától elsajátított ismereteimet az Excel táblázatkezelőből. Csináltam néhány érdekes táblázatot pl. összehasonlítva a nők és férfiak várható élettartalmát különböző országokban.

 Az előadás jól sikerült. Valamint a nap szintén jó híre, hogy végre sikerült megszereznem és találkozót egyeztetnem Volda egyetlen logopédusával. Hipp, hipp hurrá, talán valami hasznosat is csinálok itt.

 Közben elfelejtettem mesélni, hogy a hó ismét megérkezett. Egyszerűen gyönyörű minden. Ha eddig azt hittem a hegyek ennél nem lehetnek varázslatosabbak, akkor tévedtem. Érdekes folyamatot figyeltem meg. Holle Anyó először csak jelet ad: a hegyek csúcsait fedi hó, majd másnapra szinte az egész hegyet beborítja és a következő napon, már hozzánk is ideér. Nagyon trükkös ez a néni. J

 Éjszakánként állítólag mínusz 10 fokok vannak, de a nappalok sem melegek… De csodálatosak, mert végre süt a nap. Ma ebben a gyönyörűségben körbefutottam a tavat. Tegnap megérkezett az alapozó edzésterv az edzőmtől. Igyekszem teljesítni, hogy tavasszal végre megküzdhessek a maratoni távval.

 Most búcsúzom, és ígérem, most nem maradok sokáig ilyen távol!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Reni

(Tamási, 2010.11.14 14:02)

Örülök, hogy jelentkeztél!